Presna torta z belo čokolado in čičeriko

Presna torta z belo čokolado in čičeriko

Masa

Sestavine:

  • 100g rožičeve moke
  • 100g polnozrnatih ovsenih kosmičev (fino mletih)
  • 60g kokosovega masla
  • 70g ghee masla
  • 10g mletega lanenega semena
  • 60g mandljeve moke
  • 45g kakava v prahu
  • 80g mandljevega mleka (riževega,…)
  • Malo vanilije
  • Kavna žlička stevie (oz. Po želji)

Priprava:

  1. Ghee in kokosovo maslo stopimo v posodici nad vodo ali paro;
  2. Vse sestavine za maso zmešamo z mešalnikom, da nastane gosta zmes;
  3. masa za presno torto
  4. Pekač namažemo s kokosovim maslom in posujemo z rožičevo moko, da se masa ne prime preveč;
  5. pomazan pekač za presno torto
  6. Maso damo v pekač in jo potlačimo, da je povsot enako ravna.
  7. presna torta

Krema

Sestavine:

  • 100g mletih orehov
  • 200ml kokosove smetane za stepanje (ali katero drugo)
  • 280g čičirike
  • 100g brazilskih oreščkov
  • 85g riževega mleka
  • 10g ghee masla
  • 10g kokosovega masla
  • 10g kokosovega ekstrakta
  • Malo limoninega soka
  • Žlička kakava
  • Kavna žlička Stevie
  • Vanilija

Priprava:

  1. Vse sestavine dobro zmiksamo (lahko tudi s paličnim mešalnikom) in namažemo na prej pripravljeno maso;
  2. presna torta

Čokolada

Sestavine:

  • 60g kakavovega masla
  • 60g kokosovega masla
  • Nekje 20g kokosovega extrakta
  • 100g mletih indijskih oreščkov
  • 50g mandljeve moke
  • Stevia
  • Vanilija

Priprava:

  1. V posodi nad paro ali vodo stopimo masla in kokosov ekstrakt;
  2. Ko se stopi, dodamo aromo vanilije in stevio;
  3. Primešamo mandlje in indijske oreščke ter dobro premešamo;
  4. Polijemo po kremi in damo v hladilnik, da se strdi.
  5. presna torta

presna tortapresna torta

presna torta

Dober tek!

Avtorica: Sandra Mestek

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja