Piškoti z belo in črno čokolado

Piškoti z belo in črno čokolado

Sestavine:

Bela čokolada:

  • 50g kakavovega masla
  • 50g kokosovega ekstrakta
  • 65g indijskih oreščkov
  • stevia (ali kakšno drugo sladilo, javorjev sirup, med,…)
  • vanilija

Črna čokolada:

  • 35g kakavovega masla
  • 30g kokosovegega ekstrakta
  • 30g kakava v prahu
  • 15g kokosovega masla
  • 80g indijskih oreščkov
  • stevia (ali kakšno drugo sladilo, javorjev sirup, med,…)
  • vanilija

Piškot:

  • 150g rožičeve moke
  • 20g lešnikove moke
  • 20g kakava v prahu
  • 2 jajca
  • 50g mandljevega mleka
  • 1/5 žličke sode bikarbone ali manj
  • stevia (ali kakšno drugo sladilo, javorjev sirup, med,…)

Priprava:

  1. Sestavine za piškot stresemo v posodo in zmešamo z mešalnikom, da nastane gosta zmes;
  2. Zmes nadevamo v modelčke za mafine. V sredini jih malo potlačimo, da nastane “majhna skodelica” (uporabila sem manjši zamašek, ki sem ga zmočila z vodo, da se ni prijel na maso);
  3. 1406802064_tmp_Photo_30
  4. Pečemo jih nekje 15-20 minut pri 180°C;

Bela čokolada:

  1. Vse sestavine razen indijskih oreščkov damo v posodo;
  2. Posodo postavimo v vročo vodo, da se sestavine raztopijo;
  3. Ko je stopljeno dodamo indijske oreščke in dobro premešamo.
  4. Photo 30. 07. 14 18 02 56

Črna čokolada:

  1. Vse sestavine razen indijskih oreščkov in kakava damo v posodo;
  2. Posodo postavimo v vročo vodo, da se sestavine raztopijo;
  3. Ko je stopljeno dodamo indijske oreščke in kakav v prahu ter dobro premešamo.
  4. Photo 30. 07. 14 18 25 21

 

  1. Ko so piškoti pečeni jih nadevamo z belo in črno čokolado;
  2. Photo 30. 07. 14 18 32 48
  3. Vse skupaj postavimo v hladilnik, da se strdi. Če se vam mudi, lahko daste za kratek čas v skrinjo ;);
  4. Če vam ostane kaj bele in črne čokolade, lahko naredite čokolado;
  5. Photo 30. 07. 14 18 31 57

Photo 30. 07. 14 19 04 11

Photo 30. 07. 14 19 08 52

Dober tek!

Avtorica: Sandra Mestek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja